Kategoriat
agroksenmaki hermanni hermannin rantatie tukkutori

Viskikellari

Hermannin Nesteen takana ja Agroksenmäen kupeessa sijaitsee vanha kellari, jonka tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta ensimmäiset maininnat siitä ovat 1860-luvun lopulta. Rakennus tehtiin alun perin Sörnäisten panimon jääkellariksi. Varaston koko on noin 300 neliömetriä.

Holvirakenteinen kellari on puolittain maan alla, ja seinät on rakennettu paksuista paikalta louhituista luonnonkivistä. Meren rantaviiva on ollut aiemmin aivan lähellä ja talvella meren jäästä on sahattu jääpaloja, jotka ovat pitäneet kellarin kylmänä kesäajan.

Panimo lopetti toimintansa 1900-luvun alkupuolella, ja sen jälkeen rakennuksessa säilytettiin vuosikymmenien ajan vihanneksia. Heinon tukku vuokrasi rakennuksen ja perusti siihen 2000-luvun alussa viinikellarin. Tukkuliike luopui tilasta vuonna 2019.

The Helsinki Distilling Company (HDCO) vuokrasi varaston Helsingin kaupungilta vuoden 2020 alussa varaston viskien kypsytykseen, jolloin siitä tulikin viskikellari. Tilassa kypsyykin noin 100 000 litraa helsinkikäistä käsityöviskiä. Tila toimii myös tapahtumatilana, jossa voi tutustua viskin valmistukseen, kypsytykseen ja nauttia tislaamoravintolan palveluista.

Teurastamolla toimii The Helsinki Distilling Company tislaamo ja ravintola.

Viskikellari kesällä valokuvattu 15.10.2020
Viskikellari talvella valokuvattu 7.1.2022
Viskikellari talvella valokuvattu 7.1.2022

Vastaa

Kommentoi tai täydennä kuvia tai tietoja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *